Heerlijk eten om de hoek!

Uit eten gaan en voedselintoleranties kan bij veel mensen nogal wat stress opleveren, maar hoe vaker je het doet, hoe handiger je erin wordt, dat geldt ook hiervoor. Zo aan het begin van het jaar ben ik weer eens met mijn gezin uit eten geweest. Deze keer niet ver weg, maar een keer lekker om de hoek, in Zwijndrecht.

Met een mooi uitzicht op de Oude Maas heeft Hotel ARA een prachtige ligging en krijgt op beoordelingsites meestal ook een erg goede beoordeling als hotel. Het restaurant staat in de buurt ook hoog aangeschreven en dat gaf ons het vertrouwen om er te gaan eten.

 

Hotel ARA

Maar pas na het eerste contact met de bediening weet je vaak pas of je er lekker kan gaan eten als persoon met glutenallergie, lactose allergie, ei allergie of een andere voedselintoleratie. Gelukkig hadden we ook even van te voren gebeld en kregen we bijvoorbeeld geen verbaasde reactie op het opnoemen van onze allergenen.

 

Als gast met een voedingsintolerantie krijg je vaak geen menukaart, maar een klein overzicht wat de kok voor je kan bereiden. In de meeste gevallen 1 of 2 keuzes, maar in dit geval hadden we keuze uit 7 of 8 verschillende soorten gerechten. Mijn keuze viel op een heerlijke sirloin steak, wat voor mij eigenlijk altijd een veilige keuze is.

Het restaurant

 

Wat in positieve zin bijzonder te noemen viel was dat er friet geserveerd kon worden. In de meeste restaurants is het eten van friet voor iemand die overgevoelig is voor gluten niet mogelijk, omdat in dezelfde frituur vaak andere dingen worden gebakken die wel gluten bevatten, waardoor het vet ‘besmet’  is. Maar hier werd de friet in een aparte pan gebakken.

Sirloin Steak met heerlijke wintergroenten

Sirloin Steak met heerlijke wintergroenten

 

Ook de salade van mijn vrouw en dochter waren goed gevuld, bevatte niet alleen sla met wat tomaat en komkommer, maar ook wat kip en een dressing. Aan dat soort dingen merk je dat er een kok in de keuken staat, die weet wat hij maakt en hoogstwaarschijnlijk geen poeders of kant en klare sauzen of dressings gebruikt.

 

Voor ons was dit dus een geslaagde maaltijd op een mooie plek in de buurt!

Advertenties

Over allergenenhardloper

1984 | Christen | Getrouwd | Hardloper | Allergenenhardloper | Project Planner | IHK
Dit bericht werd geplaatst in Voeding en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s