Ekiden – Introductie

Komende zaterdag loop ik bij een fantastisch evenement, de Rotterdam Ekiden. Voor mij is het de derde keer dat ik mee doe aan dit leuke evenement, maar wat is dat nou eigenlijk een Ekiden? Simpel gezegd is het een estafetteloop met 6 lopers, die totaal een marathon lopen.

Bron: keep-on-runner-luc.skynetblogs.be

De uitleg die op de website staat is als volgt: ‘Een EKIDEN is een Japanse estafetteloop. Eki betekent “plaats” en Den staat voor “bezorgen”. In vroegere tijden werden in Japan namelijk belangrijke documenten door diverse lopers vliegensvlug van de ene naar de andere plaats gebracht. Het sportieve evenement EKIDEN is op deze klassieke koeriersdienst gebaseerd. Het pakket documenten wordt gesymboliseerd door een sjerp, de Tasuki.’

‘Zes personen vormen samen een team waarbij elk teamlid een eigen afstand loopt. De afstanden zijn in startvolgorde; 5km- 10km- 5km- 10km- 5km- 7,195km.In totaal wordt dus 42,195 km afgelegd, een echte “MARATHON” afstand.’

 

Drie jaar geleden werd op het forum waar ik veel over hardlopen praat (http://forum.fok.nl/forum/12 , zoek naar topic [Hardlopen] ), dit evenement een keer tussen neus en lippen door genoemd. Na wat rondvragen hadden we een team op de been en zijn we met 6 internethelden de uitdaging aangegaan.

Finish team Fok! Ekiden 2012

Finish team Fok! Ekiden 2012

Het leuke van de Ekiden is dat je met elkaar een wedstrijd loopt en dat je met elkaar een eindtijd op de klok zet op de marathon waar velen alleen maar van dromen. Maar daarnaast heb je ook gewoon je eigen 5, 7.195 of 10 km wedstrijd waarin je een gooi kan doen naar je PR. En wat het ook leuk maakt is dat je na je eigen loop niet meteen klaar bent, maar ook tijd hebt om gezellig te kletsen en sociaal te doen.

 

Dus vorig jaar opnieuw maar het idee opgegooid om mee te doen en de animo was enorm! We hadden niet 1 team, maar 5 teams. Doordat het een leuke mix van hele snelle lopers tot iets minder snelle lopers was, konden we zelfs een team vormen, dat een gooi probeerde te doen om in de top 10 te eindigen. Helaas lukte dit op een minuut na niet en eindigden we op plek 13. Met een tijd van 2:54:18!

Uitslag Ekiden 2013

Uitslag Ekiden 2013

De gezelligheid en sportiviteit waren enorm vorig jaar, waardoor we dit jaar met 6 teams aan de start zullen verschijnen. Ook dit jaar is er weer een snel team, wat in de categorie ‘Mixed’ hoge ogen hoopt te gooien. Ik neem weer een partytent en een BBQ mee en hoop weer een geweldig gezellig en sportief geslaagd evenement mee te maken.

Over allergenenhardloper

1984 | Christen | Getrouwd | Hardloper | Allergenenhardloper | Project Planner | IHK
Dit bericht werd geplaatst in Wedstrijden en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s