Een weekend eten buiten de deur

Afgelopen weekend had ik samen met mijn vrouw een heerlijk weekendje buiten de deur. We hadden op vrijdag een bruiloft in Assen en wilden daar in de buurt overnachten, omdat we geen zin hadden om na een feestje nog zo’n lange rit te moeten maken naar huis.

Maar afgelopen weekend waren we niet de enigen die naar Assen kwamen, want de TT Assen werd die zaterdag verreden. Dus alle betaalbare hotels waren volgeboekt en moesten we op zoek naar een alternatief. Gelukkig mochten we blijven slapen bij een oom en tante van mijn vrouw, alleen dat was nog een half uur verder naar het noorden.

 

Foto van vandaagopstap.nl

Op vrijdag hebben we in de ochtend onze dochter afgezet bij oma en reden we net na 11 uur weg bij oma. Normaal gesproken hebben we altijd eten bij ons voor onderweg, maar deze keer er bewust niet voor gekozen, omdat we de tijd hadden om rustig een plek te vinden om te eten. En ook voor de avondmaaltijd hadden we niks meegenomen, buiten ons nootrantsoen (ja, ja woordgrapje) en fruit.

 

Rond een uur of half 1 reden we ter hoogte van Amersfoort en besloten we langs de weg uit te kijken naar een mogelijkheid om te eten. Het eerste wegrestaurant wat we tegen kwamen was Postillion Hotel Amersfoort Veluwemeer. De menukaart was buiten te bekijken en na een kritische blik durfde we er vol vertrouwen binnen te stappen. De reden hiervoor was dat er speciaal op de kaart aandacht was voor hoe er omgegaan wordt met dieetwensen.

Foto van expedia.nl

De bediening wist duidelijk van wanten en ik was duidelijk een moeilijk geval met mijn dieet van glutenvrij, eivrij, melkvrij, pindavrij. Van de kaart kon ik in principe niks eten, maar het voorstel was een steak met roerbakgroenten en gebakken aardappels, iets waar ik wel zin in had. Mijn vrouw ging voor de kabeljauwfilet in plaats van de steak. Friet was niet mogelijk, omdat er in de keuken maar 1 frituur was, die ook voor kroketten werd gebruikt. Maar goede, complete gerechten met een goede bediening die duidelijk van wanten weet.

Foto van defunshopgids.nl

Na een geweldige bruiloftdienst was het in het centrum duidelijk dat er veel mensen op alle festiviteiten rondom de TT waren afgekomen uit verschillende landen. Gelukkig hadden we ons van te voren georiënteerd waar we mogelijk zouden kunnen eten. Op de markt in Assen is er een knus restaurant met de naam ‘De Gulle Gans.’ Ondanks de drukte was er gelukkig nog plaats om te eten en alles was TT publiek proof. Zo werd het drinken in plastic geschonken en was het menu aangepast en op een geplastificeerd papier aangeboden.

Heerlijke gerechten van 'De Gulle Gans'

Heerlijke gerechten van ‘De Gulle Gans’

Nadat we uitgelegd hadden welke dieetwensen we hadden, werden we door de kok zelf bijgepraat over de mogelijkheden en kozen we voor een gerecht met gegrilde kip en opnieuw een steak, beide geserveerd met roerbakgroenten, salade en rijst. Qua smaak was het diner veel beter dan de lunch, maar we zijn blij dat we op 2 plaatsen hebben kunnen eten volgens ons dieet, zonder enige buikklachten achteraf.

Advertenties

Over allergenenhardloper

1984 | Christen | Getrouwd | Hardloper | Allergenenhardloper | Project Planner | IHK
Dit bericht werd geplaatst in Voeding en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s